NAŠE USLUGE

TEHNIČKI PREGLED

Po zakonu o bezbednosti saobraćaja propisano je da se redovni tehnicki pregled vozila vrši jednom godišnje. Tehnički pregled na svakih 6 meseci propisan je zakonom za vozila na motorni pogon i priključna vozila, koja vrše javni prevoz putnika ili prevoze opasne materije, kao i vozila na kojima se vrši obuka kandidata za vozače.

Ko mora i zašto da radi tehnički pregled vozila?

Tehnički pregled vozila podrazumeva detaljnu kontrolu tehničke ispravnosti svih uređaja na vozilu koji su bitni za bezbednu vožnju. Tehnički pregled vozila je  obavezan za sva putnička i teretna vozila pre nego se pristupi njihovoj registraciji. Savremena oprema i stručni kadar su garancija kvalitetne kontrole tehničke ispravnosti vozila u agenciji RAMS.

Provera validnosti dokumentacije za vozilo

Čim uđete u servis za tehnički pregled, biće vam zatražena lična karta i saobraćajna dozvola za automobil.

Vizuelni (spoljašnji) pregled

Svaki automobil će po dolasku u servis biti detaljno fotografisan, čak 6-7 puta. Vrlo važno – može da se desi da budete vraćeni ako ste odmah posle offroad vožnje po blatu došli na tehnički pregled, čak i ako je auto prljav mnogo manje od toga, jer prljavština sakriva nedostatke na limariji.

Provera ispravnosti vozila

Svi mehanizmi na vozilu moraju biti potpuno ispravni, ne “skoro ispravni” ili “malo propali ali rade”. Tu uključujemo upravljački mehanizam, kočioni mehanizam, rashladni sistem, motornu grupu sa pripadajućim agregatima (alnaser, altenator…), izduvni sistem i naravno pneumatike.

Najpovoljnija cena tehničkog pregleda Leštane

Svaka agencija za tehnički pregled ima pravo da sama formira cene. Znajući da je teška ekonomska situcija u našoj zemlji trudimo se da cena tehničkog pregleda bude pristupačna svim vlasnicima motornih vozila. Ukoliko vršite registraciju vozila u našoj agenciji celokupan iznos tehničkog pregleda i registarcije možete platiti na 9. rata. Tehnički pregled vozila možete zakazati u terminu kada to vama odgovara. Ukoliko Vam je potrebna dodatna informacija možete pozvati naš kol centar na broj +381.65.886.64.45.

Postoje tri vrste tehničih pregleda:

Tehnički pregled RAMS Leštane poseduje jednu liniju za pružanje usluge tehničkog pregleda pa tako da vrlo brzo, bez mnogo čekanja, možete obaviti pregled vozila i izvršiti kompletnu registraciju. Sve linije tehničkih pregleda su napravljene prema novom pravilniku MUP-a uz korišćenje najsavremenije opreme.

Redovan pregled

Redovan pregled obavlja se na godinu dana i na šest meseci. Naravno, ukoliko je vozilo starije od 15 godina. Vozači koji poseduju novo vozilo redovan tehnički pregled obavljaju za dve godine. Redovan godišnji tehnički pregled vozila obavlja se do 30 dana pre podnošenja zahteva za registraciju vozila. Obavezan tehnički pregled vozila se obavlja u za to specijalizovanim servisima koji imaju dozvolu da obavljaju taj posao.

Vanredni tehnički pregled

Vanredni tehnički pregled obavlja se nakon popravke i pre puštanja u saobraćaj vozila koja su u saobraćajnoj nezgodi ili na neki drugi način oštećena, kao i vozila koja su isključena iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti.

Kontrolni tehnički pregled

Kontrolni tehnički pregled vozila se obavlja na osnovu pismenog naloga nadležnog organa, koji je sastavni deo zapisnika o izvršenom tehničkom pregledu vozila.